Snevejr udskudte sæsonstart for Kandborg

Pressemeddelelse

Vejret i de sydtyske Eifelbjerge er ikke sådan at spøge med. Et større snefald aflyste i weekenden første del af Nürburgring Langstrecken Serie – noget af en skuffelse for den aarhusianske racerkører Nicolaj Kandborg

“Det var lidt en mærkelig fornemmelse at se en racerbane blive dækket med sne på kort tid – især fordi det skete mens vi kørte kvalifikation til løbet”, lyder det fra Nicolaj Kandborg, som i stedet for racerløb med GITI Tire Motorsport tog en frisk sneboldkamp i pitten og en køretur tilbage til Danmark.

“Der var en mystisk stemning – på den ene side er det jo ironisk at stå der på en snedækket racerbane og alt er aflyst, og på den anden side er det bare rigtig mange timers forberedelser, som ikke får lov at blive udnyttet. Det var i hvert fald en lang tur hjem”, fortæller Kandborg, som trods alt ikke kom helt tomhændet hjem fra Nürburgring.

Dagene op til weekenden blev nemlig brugt på at bestå prøverne for at få et såkaldt DMSB Permit Nordschleife – en slags kørekort til Nürburgring Nordschleife. Banen og løbene på den er så specielle, at alle – uden undtagelse – skal bestå prøven, før de slippes løs til racerløb på banen.

“Banen har 73 sving fordelt på næsten 21 kilometer, og den er langt fra så poleret som de fleste andre racerbaner er. Derfor er det besluttet, at man skal have en særlig tilladelse for at køre løb der, og det er altså uanset om man hedder Nicolaj Kandborg eller Robert Kubica og har kørt Formel 1 for et par år siden”, siger Nicolaj Kandborg og fortæller at netop Kubica var med på kurset i sidste uge.

“Jeg synes at det er fedt at der er taget en beslutning om at alle falder ind under samme regler. Det viser også meget godt stemningen i ryttergården; alle er lige, uanset om man er ungt talent, tidligere F1-kører eller professionel fabrikskører.”

Om vejrguderne vil køres det næste løb i Nürburgring Langstrecken Serie i weekenden 16-17. april, og Nicolaj Kandborg glæder sig til endelig at få debut i GITI Tire Motorsport’s BMW 330i.