Kandborg Racing klar til debutsæson med ny racer

Pressemeddelelse, Aarhus, tirs. d. 22. marts 2016 

Onsdag d. 16. marts løftede 18-årige Nicolaj Kandborg fra Kandborg Racing sløret for sin nye racerbil, der skal køre i den nye FDM Sport klasse. Racerkøreren fik fredag prøvekørt racerbilen til første shake down test på FDM Jyllandsringen.

150 km/t i topfart, 380 kilo uden fører, hurtig i svingene og stabil på kørebanen. Det er Nicolaj Kandborgs nye racerbil, som her benævnes med blot nogle af racerbilens kvaliteter. Fredag kunne Nicolaj starte første arbejdsdag på kontoret i den splinterny racer til den første testkørsel. Onsdagen forinden var ca. 40 af racerkørerens sponsorer, samarbejdspartnere, netværk, familie og venner samlet som de første til at se den nye racer, og over 100 af Nicolajs følgere fulgte releasen live på Facebook.


(Foto: Midtjysk Foto – Ole Mørk)

Ny racer med en klar linje

Der var højt solskin, duft af nylagt asfalt og forventningsfuld stemning til afsløringen af Nicolaj Kandborgs nye racerbil på FDM Jyllandsringen. En glad og spændt racerkører kunne sammen med sin nye coach Tommy Schröter præsentere sine gæster for sin nye racer, der allerede nu er blevet en del af den klare linje, Nicolaj med sin coach har lagt for sæsonen 2016.

– Det var fedt at trække klædet af bilen sammen med Tommy og opleve, hvor interesserede gæsterne tog i mod, hvad de så. Racerbilens farver, har jeg valgt, skulle være samme røde, blå og hvide som min hjelm for at skabe en klar sammenhæng, og jeg synes det er blevet gennemført. Tommy og jeg har lagt nogle klare mål for, hvad jeg skal opnå i år til den første sæson i FDM Sport, og med min nye racerbil er jeg klar til at indfri dem, siger Nicolaj Kandborg.


(Foto: Midtjysk Foto – Ole Mørk)

Coach Tommy Schröter har også høje forventninger til den unge racerkører, bilen samt det nye samarbejde.

– Vi har fra start fastlagt nogle faste mål for, hvor Nicolaj skal hen i denne sæson. Indtil nu har vi arbejdet på at finde frem til Nicolajs niveau via simulatortræning, hvor vi har fokuseret på, hvordan Nicolaj angriber en bane både under forberedelserne og selve kørslen. Denne sæson bliver uden tvivl starten på et tæt samarbejde, og mine forventninger til bilen og føreren er allerede høje men realistiske, siger Tommy Schröter.

Et par børnesygdomme på første arbejdsdag

Når en ny racerbil skal ud på sin allerførste shake down test, viser der sig ofte et par tekniske fejl. Det skete også, efter Nicolaj havde kørt få omgange i den nye bil i fredags, men det unge sportstalent mener ikke, at der er grund til bekymring.


(Foto: Midtjysk Foto – Ole Mørk)

– Jeg havde lidt vanskeligheder på den første testdag. Nogle tekniske problemer gjorde, at det ikke var muligt at køre hele dagen i min nye bil. Sådanne børnesygdomme vil der altid være med en splinterny racerbil, og hellere at vi opdagede fejlene nu end til åbningsløbet på FDM

Jyllandsringen d. 23.-24. april, siger Nicolaj Kandborg, der resten af testdagen lånte en anden bil og forsikrer, at der vil blive arbejdet intenst på at løse racerbilens problemer.

For yderligere information kontakt Nicolaj Kandborg. Tlf.: 26588895, e-mail: kandborg777@hotmail.com. Se den nu afsluttede live broadcast fra releasen her:https://www.facebook.com/nicolajkandborgrkkart777?fref=ts

FAKTA OM FDM SPORT KLASSEN

FDM Sport er Danmarks nye motorsports-serie for helt unge kørere ned til 14-års alderen. Bilerne i klassen har 81 HK og vejer 380 kilo, hvilket giver dem en god acceleration med en 3cylinderet 1.0 motor.

FDM sport er en ny serie, der skal gøre det billigere og mere ligetil at dyrke motorsport. Der er i denne sæson tyve unge kører, der alle har fået sin egen, nye racerbil. 18-årige Nicolaj Kandborg er en af dem.

FAKTA OM FØRSTE SHAKE DOWN TEST

Nicolaj Kandborg havde første shake down test i sin nye racerbil på FDM Jyllandsringen fredag d. 18. marts. Banen havde forinden fået ny asfalt og nye kantsten også kaldet curbs, der også skulle afprøves. Nicolaj Kandborg nåede ca. 40—50 omgange og fik nogle gode kilometer i armene. Hele dagen lå han blandt de hurtigste i top fem af de i alt tyve kørere, også selvom det meste af testen blev kørt i en lånebil.