Kandborg får fuld sæson i Nürburgring Langstrecken Serie

Pressemeddelelse

En spændende sæson er i vente for Nicolaj Kandborg. Den aarhusianske racerkører har indgået aftale med tyske GITI Tire Motorsport by WS Racing om et sæde i den populære tyske langdistanceserie NLS.

Aftalen er i hus efter Nicolaj blev sat i forbindelse med teamet gennem en samarbejdspartner, og det var hurtigt klart at der var et godt match mellem kører og team:

– Der var straks en virkelig god og professionel kommunikation med teamchefen, og det er meget tydeligt for mig at det er et professionelt team med store ambitioner. Bilen er helt nybygget og klar til mine to tyske medkørere og jeg, så alt er klar til at sæsonen kan gå i gang, fortæller Nicolaj Kandborg, som er blevet sat sammen med to erfarne tyske kørere.

– Herhjemme er hverken Niklas eller Tobias navne som giver den store genklang, men på Nürburgring er de både anerkendte og erfarne – og på verdens mest berygtede racerbane er det en kæmpe fordel at have teamkammerater, som kan banen udenad.
Alle ni løb i sæsonen afvikles på den legendariske Nürburgring Nordschleife, som med sine 24,358 kilometer og mere end 70 sving er verdensberømt for sin sværhedsgrad. Af samme grund kræves der også en særlig licens for overhovedet at kunne stille op til løbene.
– I marts måned skal jeg ned for at tage mit “Nordschleifen Permit”, og så køres første løb faktisk allerede den 27. marts, så jeg skal ikke vente længe før alting går i gang. Heldigvis er der gode muligheder for træning op til løbene, så jeg kan få lidt kilometer i kroppen før det hele går løs. Jeg er glad for at både teamet og mine medkørere har så meget erfaring, for jeg får travlt med at lære det første stykke tid, og jeg tror ikke at jeg kan finde et bedre team til det.
Aftalen med GITI Tire Motorsport by WS Racing er blevet mulig takket være trofaste og engagerede sponsorer, og Nicolaj Kandborg glæder sig til i løbet af sæsonen at kunne invitere gæster med til løbene:
– Der er ikke noget bedre end at køre racerløb når der er gæster med. Det giver en fed følelse at vide at nogen står og hepper på én, mens man sidder bag rattet og kæmper. Så snart det er muligt skal jeg have mine sponsorer med ned og se på racerløb – teamet har nogle rigtig gode faciliteter, så der er nogle gode ture at se frem til!
Som del af aftalen med GITI Tire Motorsport by WS Racing har Nicolaj Kandborg også option på at deltage i 24 timers-løbet på Nürburgring. Om det bliver en realitet er mest et spørgsmål om økonomi.
Løbskalender for Nürburgring Langstrecken Serie
27. marts – 66. ADAC Westfalenfahrt – AFLYST
17. april – NIMEX 45. DMV 4-Stunden-Rennen
01. maj – 62. EIBACH ADAC ACAS Cup
26. juni – 52. Adenauer ADAC Rundstr.-Trophy
10. juli – 61. ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen
11. juli – 44. RCM DMV Grenzlandrennen
11. september – ROWE 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen
25. september – 53. ADAC Barbarossapreis
09. oktober – 45. DMV Münsterlandpokal