Kandborg – DASU Trophy Cup Champ

Pressemeddelelse


Da Nicolaj i søndags fyldte 19 år sluttede han dagen af med et dansk mesterskab i indendørs gokart. DASU og Power Racing Gokart Akademi afholdt DASU Trophy Cup, hvor en række gokartkørere dystede om at være landets bedste i en elektrisk gokart.

– Jeg har deltaget i det her løb siden 2014, hvor jeg vandt løbet. De sidste to år er jeg kommet på andenpladsen, så det var super fedt at være tilbage i toppen i år, fortæller Nicolaj, der dog ikke kom let til sejren.

– Alle kørere blev inddelt i to grupper, som skulle køre hver deres kvalifikation og indledende heat. Jeg sikrede mig både pole position og en sejr i det indledende heat, men på omgangstiden blev jeg slået med en tusindedel sekund af Mathias Sponholtz, så han fik pole til finaleheatet.

Det blev dog østjyden som trak det længste strå da starten gik. Et par stabile omgange gav en fornuftig føring, men bag Nicolaj var der kamp om pladserne. Inden længe måtte Sponholtz give plads til svenske Glenn Gyllin, der herefter indledte jagten på den førende.

– Jeg kunne se på omgangstiderne at han halede ind på mig, så jeg var forberedt på at skulle forsvare mig alt hvad jeg kunne på de sidste omgange, husker Kandborg. Halvandet minut inden det ternede flag gik det dog for alvor galt, da Nicolajs gokart blev ramt af en teknisk defekt og panikken bredte sig.

– Jeg trillede med armene viftende i vejret – reglerne er sådan, at hvis man løber tør for strøm, “fryser” løbet indtil man har fået en ny. I mellemtiden nåede jeg at være noget presset, for ville jeg nu få en gokart som var lige så hurtig som den anden? Og hvad med dækkene, ville de være kolde, og ville det overhovedet have betydning?

Afsted gik det igen efter en ny gokart blev leveret. Med kun 1,2 sekunds forspring og tre omgange tilbage var der pres på den unge østjyde, som ikke helt kunne køre i samme tempo som den svenske konkurrent.

– På de sidste to omgange måtte jeg køre defensivt for ikke at slippe Glenn forbi. Heldigvis holdt føringen til mål, men det var ikke de store marginaler der var mellem os!

Med en frisk pokal i bagagen hjem til Jylland kunne Nicolaj glæde sig til resten af sin fødselsdag. Den blev fejret i familiens skød i Hasselager, hvor “Mor Kandborg” diskede op med yndlingsretten; en sammenkogt ret med alle de bedste ingredienser.

– Det var en fed fødselsdag! Power Racing Gokart Akademi og DASU holdt et fantastisk arrangement igen i år, og det er altså sjovt at mærke det bundtræk som er i elektriske gokarts. Det kan jeg kun anbefale alle at prøve!

kandborgracing
(Foto: Weber-Wellendorf Automotive Photo)

kandborgracing
(Foto: Weber-Wellendorf Automotive Photo)